17/5/16

Teotihuacan

Teotihuacán, als afores de Ciudad de México, significa "on es fan els déus", o "ciutat dels déus". És un complex de més de 4 km de longitud i alguns d'ample, del cual "només" es visita la Calzada de los muertos, de dos quilòmetres de llarg, i les construccions de voltant d'aquesta.

Les construccions més emblemàtiques són les piràmides de la Lluna, al final de la Calzada de los muertos, i la del Sol, a meitat de camí a mà dreta (tot i que segons investigacions recents, podria ser que no estigui dedicada al Sol, sinó al Déu de l'Aigua que no em pregunteu com es diu). Són piràmides més "xates", és a dir de base més ampla, que moltes altres construccions de l'època en altres complexos (la qual cosa facilita una mica pujar, que tot i així ja costa!).

Destaquen també restes de parets pintades, com la de la foto amb la representació d'un jaguar entre altres i un "camp" per al joc de "pelota" (sense foto, perquè no vam tenir forces de buscar-lo amb el sol de justícia que queia). A la ciutadella s'hi troba la piràmide del Quetzacoatl o serp emplomada, figures de "cares" d'aquests éssers mitològics acompanyats d'altres cares inspirades en panotxes de moresc (blat de moro per als camacos).

***********************

Teotihuacán, a las afueras de Ciudad de México, significa "donde se hacen los dioses", o "ciudad de los dioses". Es un complejo de más de 4 km de longitud y otros tantos de ancho, del cual "sólo" se visita la calzada de los muertos, de dos kilómetros de largo, y las construcciones a su alrededor.

Las construcciones más emblemáticas son las pirámides de la Luna, al final de la Calzada de los muertos, y la del Sol, a mitad de camino de ésta a mano derecha (aunque según investigaciones recientes, podría no estar dedicada al Sol, sino al Dios del Agua). Son pirámides más "Chatas", o sea de base más ancha, que muchas otras construcciones de la época en otros complejos (lo cual facilita un poco la subida, que aun así cuesta lo suyo!).

Destacan también restos de paredes pintadas, como la de la foto con la representación de un jaguar entre otras y una "cancha" de pelota (sin foto, porque no tuvimos fuerzas para encontrarla con el sol de justicia que caía). En la ciudadela se encuentra la pirámide del Quetzacoatl o serpiente emplumada,  figuras de "caras" de dichos seres mitológicos acompañados de otras caras inspiradas en panochas de maíz.

***************************

Teotihuacán, außerhalb México, bedeutet "wo die Götter erschöpft werden" oder "Stadt der Götter". Diese Ruinen sind mehr als 4 km lang und mehrer km Breit. Allerdings kann nur ein2 km langer Gebiet und die umliegenden Bauten besucht werden.

Les berühmtesten Bauten sind die Pyramiden des Mondes, am Ende der Calzada de los muertos (Straße de Toten) sowie die Pyramide der Sonne, auf halbem Wege. 

Auch bemerkenswert, die Reste von Gemälden an einigen Wänden, wie die Darstellung eines Jaguars das auf dem Bild weiter unten. In der Zitadelle befindet sich die Pyramide des Quetzacoatl (die gefederte Schlange), dieser Göttefigur gewidment, mit Darstellunden dieser begleitet von weiteren Gesichter, die an Maiskolben inspiriert sind

Pirámide de la Luna desde la Pirámide del Sol
Pyramide des Mondes von der Pyramide der Sonne aus

Paredes de la ciudadela / Mauer der Zitadelle

L'últim habitant de la ciutadella / Der letzte Bewohner der Zitadelle

La Piràmide de Quetzalcoatl

Pujanda / Anstieg / Subida Piràmide de Quetzalcoatl

Representaciones en la Pirámide de Quetzalcoatl
Darstellungen an der Pyramide Quetzacoatl

Pintura mural: Jaguar / Wandgemälde: Jaguar

Lidia y Jordi en la plataforma frontal de la P. de la Luna
Lidia und Jordi auf dem Vorbau der P. des Mondes

P. del Sol / P. der Sonne

Vista des de la P. del Sol / Blick aus der P. der Sonne

En la P. del Sol (P. de la Luna al fondo)
Auf der P. der Sonne (P. des Mondes im Hintergrund)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada